Всесвітній День Вишиванки

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно молоде, але таке улюблене народне свято, покликане сприяти єдності й культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу.

Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня. Цьогоріч – День вишиванки припадає на 21 травня та  присвячується українській родині та родоводу.

Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” і прийшли одного дня в українському традиційному одязі. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів і викладачів університету, але в подальші роки свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також всі охочі підтримати Україну.

На своїй Фейсбук-сторінці засновники свята закликають не проводити масових заходів, а також дотримуватися всіх медичних рекомендацій на період пандемії.

Разом з тим вважають, що українцям в такий кризовий період особливо потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки. Саме тому цьогоріч планують безліч онлайн акцій, про які повідомлятимуть на сторінці https://www.facebook.com/vsesvitniydenvyshyvanky/

Відділ освіти, культури і туризму, молоді та спорту Бочечківської сільської ради вітає з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем Вишиванки. Вона символізує звязок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця.

Бажаємо укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни.