Громадсько-активна школа — якісна освіта й успішна громада

Питання забезпечення якості освіти представлені в циклі онлайн-курсів «30 кроків до Нової української школи: навчаємо громадянина», розробленому на виконання Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа». До створення навчальних матеріалів долучилася Державна служба якості освіти України як партнер Європейського центру імені Вергеланда (Королівство Норвегія) в межах реалізації меморандуму про співпрацю.

Школа, яка є громадсько активною, у своїй діяльності передбачає розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти, однієї з цілей якої є створення єдиної з місцевою громадою спільноти, здатної до співпраці та взаємної підтримки. Завдяки цьому циклу онлайн-курсів учителі, директори шкіл та їхні заступники, представники громад, учні й батьки зможуть знайти спільні точки дотику для практичної реалізації концепції Нової української школи з акцентом на розвиток громадянських компетентностей учнів, розбудову якісного, безпечного і комфортного освітнього середовища.

Цикл містить чотири курси:

У навчальну програму включено теми розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, створення безпечного шкільного середовища, змін у педагогічній діяльності відповідно до критеріїв оцінювання освітніх і управлінських процесів закладу освіти (зокрема щодо компетентнісного навчання та формувального оцінювання).

Успішне проходження курсів зараховується як підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

Довідково:

Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» реалізується Європейським центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки України і фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії.